QR Platba

Neurorehabilitace pro Mirka

Společně přispějme Mirkovi na transparentní účet 2302091760/2010 VS:1004 a umožněme mu absolvovat neurorehabilitace na klinice ASTRA.

Vybráno: 25 000 z 50 000 Kč

Celý příběh

Po poněkud komplikovaném těhotenství se dne 29. 11. 2008 narodili na svět císařským řezem dva chlapečci, kteří přišli na svět ve 26. týdnu těhotenství. Martínek vážil 610 gramů, měřil 30 cm, Mireček vážil 1080 gramů, měřil 32 cm. Předčasný porod zavinil tzv. transfuzní syndrom dvojčat. Jedná se o poruchu placenty u jednovaječných dvojčat, kdy jedno z dětí dostává více krve (Mireček) a druhé méně (Martínek), proto i ten velký váhový rozdíl. Zdravotní stav obou kluků byl hned od počátku velice vážný, byli převezeni na nedonošeneckou JIRP. Sedmý den od porodu Martínek zemřel. Mirečka museli ještě na porodním sále oživovat a ihned ho zaintubovali (dýchal za něj přístroj), v kritickém stavu byl 14 dní. Po 2,5 měsících Mirka propustili domů s tím, že nikdy nezvládne nic jiného než ležet, nebude vidět, slyšet, vnímat svět.

Ještě v porodnici začal Mirek cvičit Vojtovu metodu, postupněl i další druhy cvičení a různých terapií.

Mirek nyní chodí do 7. třídy Základní školy mezi zdravé děti, kde mu pomáhá jeho asistentka.

V současnosti Mirek pravidelně navštěvuje neurorehabilitace. Jedná se o cvičení, které je u Mirka zaměřeno na celkové posílení trupu a nohou. Třikrát do roka jezdí na 14 denní intenzivní rehabilitace, kde Mirek cvičí každý den 3 hodiny. A také celoročně jednou týdně na dvě hodiny navštěvuje Neurorehabilitační centrum Astra. Maminka Mirka bude vděčna za jakoukoliv finanční pomoc.

Budeme rádi, pokud se nám podaří pro Mirka zajistit částku 50.000 Kč, která bude použita na neurorehabilitace na klinice ASTRA