QR Platba

Neurorehabilitace pro Natálku

Společně přispějme Natálce na transparentní účet 2302091760/2010 VS:1005 a umožněme jí absolvovat neurorehabilitace na klinice ASTRA.

Vybráno: 25 000 z 60 000 Kč

Celý příběh

Natálka se narodila před 5 lety ve 39. týdnu císařským řezem z důvodu polohy koncem pánevním. To, že není něco v pořádku, rodiče zjistili, když se přetáčela pouze na jednu stranu. Dětská lékařka Natálku ihned poslala na neurologii, kde se rodiče dozvěděli, že Natálka bude mít opozděný vývoj v hrubé motorice. Pozdě začala lézt a chodit začala až po 2 roce věku. Od malička rodiče jezdili na rehabilitace do Prahy na dětskou kliniku Karlov, kde začali cvičit Vojtovu metodu. Po spoustě vyšetření (od magnetické rezonance hlavy, páteře, která dopadla dobře, až po různé genetické a metabolické odběry bylo rodině sděleno, že Natálčina diagnóza je DMO (spastická diparéza dolních končetin).

Díky MUDr. Jankovi, jezdí Natálka pravidelně cvičit na neurorehabilitační kliniku Astra Újezd nad Lesy. Natálce rodiče pořídili speciální obleček Theratogs na správné držení těla. Na noc má ortézy, jelikož se jí zkracují achylovky. Každý rok jezdí Natálka do Jánských Lázni, kde absolvuje procedury, které jí pomáhají stejně jako pravidelné rehabilitace v Astře.

Jelikož je dnešní situace nelehká a na veškerou režii jsou rodiče sami (manželka je na RD s dvouletým synem). Rodiče Natálky jsou vděční za jakoukoliv finanční pomoc.

Budeme rádi, pokud se nám podaří pro Natálku zajistit částku 60.000 Kč, která bude použita na neurorehabilitace na klinice ASTRA