QR Platba

Neurorehabilitace pro Toníka

Společně přispějme Toníkovi na transparentní účet 2302091760/2010 VS:1007 a umožněme mu absolvovat neurorehabilitace na klinice ASTRA

Vybráno: 0 z 60 000 Kč

Celý příběh

Toník se narodil jako dvojče, předčasně ve 27 týdnu. Vážil 1030g a měřil 38cm. Třetí den Toníkovi při sonu hlavičky byly nalezeny cysty na levé straně, které postupně přešly i na druhou stranu a bylo rodičům oznámeno, že se jedná o nejvyšší stupeň poškození. Jeho bráška zase bojoval se zápalem plic. Postupně se zdravotní stav zlepšoval.

Po propuštění Toník začal s rehabilitací Vojtovou metodou. Poctivě cvičil, ale ve srovnání s bráškou začal být opožděný.

Toník od 3 let navštěvoval školku, kde měl asistentku. To bylo také velkým přínosem. Tím, že bydlí s rodiči v rodinném domku a májí menší hospodářství, tak má Toník okolo sebe spoustu činností, které má rád,.

Nyní je Toníkovi 10 let a chodí do 4.třídy praktické školy, kterou si velmi oblíbil a je pro něj velkým přínosem . Toník všemu rozumí, s dopomocí pije z kelímku nebo láhve, jí mixovanou pevnou stravu a začíná s menšími kousky, je schopný kousat např. sušenku, křupky apod.

Toník pravidelně jezdí na neurorehabilitace do Astra kliniky a dělá velké pokroky.

Budeme rádi, pokud se nám podaří pro Toníka zajistit částku 50.000 Kč, která bude použita na neurorehabilitace na klinice ASTRA.